Daikin FTXZ50N/RXZ50N Ururu Sarara

 • Цена:
  newR-32
  7080.00лв

Хиперинверторен климатик DAIKIN  FTXZ50N/RXZ50N  URURU SARARA

Цена: 7080.00 лв.

Цената не включва монтаж

 • Мощност: 18 000 BTU
 • Подходящ за помещения до 45 кв.м.
 • Отдавана мощност на охлаждане: 0.6 / 5.0 / 5.8 kW
 • Отдавана мощност на отопление: 0.6 / 6.3 / 9.4 kW
 • Годишен разход на електроенергия на охлаждане: 203 kW
 • Годишен разход на електроенергия на отопление:  1427 kW
 • Енергиен клас охлаждане А+++/отопление A+++
 • SEER 8.6
 • SCOP 5.5
 • Ниво на шум на вътрешно тяло: 23/30/38/47 dB
 • Ниво на шум външно тяло: 49/50 dB
 • Размери вътрешно тяло: В х Ш х Д  295 х 798 х 372 mm
 • Размери външно тяло: В х Ш х Д  693 х 795 х 300 mm
 • Работен диапазон охл.: -10°C + 43°C
 • Работен диапазон отопл.: -20°C + 18°C
 • Хладилен агент R32
 • Онлайн контролер – опция

Единствената климатична система, с възможност за охлаждане, отопление, овлажняване, изсушаване, вентилация с пресен въздух и пречистване на въздуха в помещението.

Наименованието идва от японската дума ururu, която буквално се превежда като влага, влажност. Прекалено сухият въздух в едно помещение по време на отопление предизвиква усещане за студ, въпреки постигнатите високи градуси. Естественото съдържание на влага допринася за чувството за топлина, и когато въздухът в стаята е изсушен чувстваме хлад. Ето за това интелигентната функция на Ururu Sarara абсорбира и внася липсващата влага в стаята отвън и създава приятен и здравословен микроклимат.
Sarara – изсушаване на въздуха
През най-горещите летни дни освен високите температури, основен фактор за това, че чувстваме задух е високата влажност, която допълнително подсилва горещината. Системата на Daikin Ururu Sarara извлича излишната влага от стаята, без да променя температурата в стаята, за да се насладите на свежо лято.

Постоянно пречистен въздух без алергени с технология Flash Streamer на Daikin. Това устройство пречиства постъпващия отвън въздух чрез прекарването му през прахов и поленов филтър, преди филтърът за фотокаталитично пречистване на въздуха да неутрализира всички миризми, като цигарен дим и миризми от готвене. В крайния етап, Flash Streamer разгражда всички възможни остатъци от вредни химикали, вируси и плесени, за да съзададе една здравословна среда удома.

За разлика от другите климатици, Ururu Sarara извършва самопочистване на своя филтър. По този начин той спестява време и подпомага безотказната работа на климатика, като спестява до 25% енергия.

 

1. Уруру – овлажняване без допълнително водно снабдяване. Бързо и ефективно овлажняване.

 

 

2. Сарара – изсушаване без излишно охлаждане

3. Вентилация – свеж въздух, дори при затворени прозорци

4. Пречистване на въздуха – непрекъснат поток на пречистен въздух, без алергени

 

 

Интелигентно око за 3 зони: с тази функция, въздушният поток се изпраща в зона, различна от тази,в която в момента се намира човека. Засичането се извършва в 3 посоки: отляво, отдясно и отпред. Ако не са засечени хора, климатика автоматично ще превключи на енергоефективна настройка.

Клас  А+++  за цялата серия – без аналог по ниво на енергийна ефективност в Европа

Въздушен филтър

Филтър от титаниев апатит –обезмирисяващ филтър, премахва неприятни миризми, като например от тютюнев дим и домашни любимци.Също така деактивира вредните органични химически вещества.

Flash Streamer – интегриран въздухоочистител- използва електрони, които предизвикват химически реакции с молекулите на въздуха.

Самопочистващ се филтър -също като прахосмукачките, климатиците използват филтри за пречистване на въздуха. Колкото повече частици се събират във филтъра,толкова по-ниска е неговата ефективност. Но с модерната технология за самопочистване на Ururu Sarara, този проблем остава в миналото.Това не само означава по-малко работа за вас, но и за Ururu Sarara- той поддържа постоянен въздушен поток, като използва 25% по-малко енергия

Вентилация за чист въздух – за разлика от другите климатици Ururu Sarara внася свеж въздух в стаята. Благодарение на изключителния си капацитет за вентилация от 30m3/h може да изпълни с чист въздух помещение с площ 26m2 за по-малко от два часа, а входящият въздух са довежда до желаната температура без топлинни загуби

Изключително тих – допълнителната ниска скорост на вентилатора намалява шума до 19 dB

Функция „икономичен режим” – намалява разходa на ел. енергия чрез ниска скорост на вентилатора

Комфортен триизмерен въздушен поток за предотвратяване на силни въздушни течения и за равномерно разпределение на температурата

5 степени на вентилатор + автоматичен + супер тих режим + 2 нива на вентилация с пресен въздух

Функция „пълна мощност“

Автоматичен рестарт

Функция за самодиагностика на системата

В режим на готовност (stand by) намалява до 80 % разходът на енергия

Автоматично регулиране на въздушния поток

DC инверторен херметичен суинг компресор

 

Произход: Япония

Гаранция: 3 години