Daikin FTXM42R/RXM42R Perfera

 • Цена:
  newR-32
  3882.00лв

Инверторен климатик Daikin FTXM42R/RXM42R Perfera

Цена: 3882.00 лв.

Цената не включва монтаж

 • Мощност – 16 000 BTU
 • Мощност при охлаждане: 1.7-4.2-5.0 kW
 • Мощност при отопление: 1.7-5.4-6.0 kW
 • Консумирана мощност охлаждане: 0.97 kW
 • Консумирана мощност отопление: 1.31 kW
 • Енергиен клас охл./отопл.– A++/А++
 • SEER – 7.85 
 • SCOP – 4.71
 • Ниво на шум охлаждане: 21/30/45 dB
 • Ниво на шум отопление: 21/29/45 dB
 • Ниво на шум външно тяло охл./отопл.: 48/48 dB
 • Размери вътрешно тяло: В х Ш х Д  295 х 778 х 272 mm
 • Размери външно тяло: В х Ш х Д  734 х 870 х 373 mm
 • Работен диапазон охлаждане: -10°C + 50°C
 • Работен диапазон отопление.: -20°C + 25°C
 •  Хладилен агент – R32
 • Онлайн контролер – вграден

Дискретен модерен дизайн. Изключително тих – нивото на звуково налягане пада до 21 dB. Perfera използва специално проектиран вентилатор, който оптимизира въздушния поток и създава висока енергийна ефективност при ниски нива на звука. За още по-висока енергийна ефективност Daikin е проектирал и нов вентилатор, който се вписва плътно в компактните размери на Perfera. Заедно вентилаторът и топлообменникът произвеждат най-добри енергийни характеристики, но въпреки това работят на ниво на звук, което е практически нечуто.

 

Висок енергиен клас: A++  и в двата режима

 

НОВО – Функция „Ускорено отопление“ – загрява бързо помещението с включването на климатика. Зададената температура се достига с 14% по-бързо от обикновен климатик.

 

Успешна комбинация от климатизация с пречистване на въздуха.

Серията FTXM/R притежава най-модерната технология Flash Streamer на Daikin- чрез използване на електрони за предизвикване на химични реакции с молекулите на въздуха Flash Streamer премахва всякакъв вид алергени, разгражда вируси, бактерии и плесени, поддържа въздуха чист и здравословен. 

Патентът на Daikin – Flash Streamer доказано деактивира над 99,9% частиците на коронавирус SARS-CoV-2

                                                                                                                      

 

Интелигентно око за 2 зони: въздушният поток се насочва в зона, различна от тази, в която в момента се намира човек,ако не са засечени хора, уредът автоматично ще превключи на енергоефективна настройка.

 

НОВО – Вграден онлайн контролер за свързване с гласов контрол. Чрез Amazon Alexa или Google Assistant можете да контролирате основни функции като зададена температура, режим на работа, скорост на вентилатора и много други!

 

Компактни размери на вътрешното тяло.

 Комфортен триизмерен въздушен поток за предотвратяване на силни въздушни течения и за равномерно разпределение на температурата. Комбинира вертикално и хоризонтално автоматично люлеене, за да циркулира поток от топъл или студен въздух точно до ъглите на дори големи пространства.

 Фотокаталитичен филтър от титаниев апатит отстранява частиците прах от въздуха, неутрализира миризмите и възпрепятства размножаването на бактерии, вируси и микроби.

 Сребърен филтър за отстраняване на алергени

Нощен режим – предотвратява прегряване или преохлаждане през нощта. Ако таймерът е включен, уредът автоматично ще настрои температурата на 2°C по-хладно при отопление и на 0,5°C по-топло при охлаждане. Това поддържа околната температура приятна и равномерна 

– Функция „Икономичен режим” – намаля разхода на ел.енергия чрез ниска скорост на вентилатора. Чрез активиране на режима „Econo, максималната работна мощност и консумацията на енергия намаляват с около 30% по време на стартиране.

– При режим на готовност (stand by) намалява до 80% разхода на енергия.

– В режим „Комфорт“ студеният въздух се насочва автоматично нагоре, а топлият по посока на пода.

– Функции „Пълна мощност“, автоматичен рестарт и самодиагностика.

 5 степени на вентилатор+автоматичен+супер тих режим.

нфрачервеното дистанционно управление

Седмичен таймер с възможност за програмиране на няколко режима на ден.

Изключително тих – допълнителната ниска скорост на вентилатора намалява шума с 2 до 3 dB

– Безшумна работа на открито – за да осигурите тиха работа на външното тяло, можете да намалите звука на работа с 3 dB чрез дистанционно управление.

– Изборът на продукт с R-32 намалява въздействието върху околната среда с 68% в сравнение с R-410A и води директно до по-нисък разход на електроенергия благодарение на своята висока енергийна ефективност.

 Антикорозионно покритие на ламелите на топлообменника на външното тяло.
Магнитнoсъпротивителен, инверторен, правотоков „суинг“ компресор – патент на DAIKIN

 Външните тела са снабдени с компресор с люлеещо се бутало, известен с ниското си ниво на шум и високата енергийна ефективност.

Разширен обхват на работа овата Perfera е подходяща за всеки климат, дори и при тежки метеорологични условия с работен обхват до -20°C на отопление и до 50°C на охлажадане 

 

 

Произход: Чехия / Турция

Гаранция: 3 години